Hur länge har du varit frisör?

Jag har arbetat som frisör i 6 år. Min frisörresa började i Skövde där jag jobbade i 3 år, innan jag började på Victor Noblesse för ca. 3 år sedan.

Vilka utbildningar har du gått? 

Jag utbildade mig till frisör på Kavelbrogymnasiet i Skövde och 2012 tog jag studenten därifrån. Därefter krävdes det att en jobbade 3000 timmar som frisör (ca 2,5 år), för att sedan ta mitt gesällbrev i januari 2015. År 2017 ansökte jag om frisörlicens, och fick den godkänd.

Vad stimulerar dig i din profession? 

Att man aldrig blir fullärd. Det kommer alltid nya trender och frisyrer, vilket gör att kreativiteten blir levande i yrket.

Varför har du valt att arbeta på Victor Noblesse? 

Jag gillar att tävla, så min första tanke till varför jag ville jobba på Victor Noblesse var för att utvecklas inom frisöryrket. Men så fort jag började förstod jag att det här är så mycket mer. Cheferna bryr sig mycket om personalen, och vi i personalen har så god sammanhållning att det känns som vi är en familj. Det är ett sådant jobb man trivs på och kan lära sig utav varandra.

Har du medverkat i frisörtävlingar / andra meriterande erfarenheter?

När jag gick på frisörskolan tävlade jag en del och ställde upp i skol-SM i många moment. Jag kom bland annat tvåa i Fashion Style 2010 där jag fick styla min modell från topp till tå.

2016 tävlade jag i Årets Frisör med bidrag till Årets Herr och Årets Avantgarde. Det var otroligt lärorikt, och framförallt så roligt att få låta kreativiteten flöda. Jag var mycket nöjd med mina bidrag, och hur Dani lyckades fånga upp känslan i bilderna. Jag ställde även upp i American Crew’s tävling samma år.

Vad tilltalar dig med yrket? 

Det som tilltalar mig mest med yrket är att man får träffa så mycket människor. Samtidigt som jag älskar kreativiteten i yrket. Men att få kombinera det med mötet med någon annan är det jag gillar allra mest! Att få se någon bli nöjd och glad i sin nya frisyr, det gör ens dag!

Hur ser du på hår? 

Jag ser på hår som en del av en identitet. Passar håret dig och din stil på rätt sätt kan det förhöja ditt välmående.