Sofie Hemsida

Hur länge har du vart frisör?

Jag gick Hantverkarprogrammet på Burgårdens utbildningscentrum i Göteborg under 3 år. Jag började som elev på Salon Victor under den tiden och när vi och Salong Noblesse slog ihop sig följde jag med och började arbeta som Trainee. 2015 blev jag klar med utbildningen och 2017 tog jag mitt gesällbrev.

Vad stimulerar dig i din profession? 

Det jag gillar med frisöryrket är att man aldrig blir helt färdigutbildad. Jag utvecklas hela tiden och olika trender kommer och går, varje dag är aldrig den andra lik.

Det är alltid roligt att göra kunder glada och nöjda med sig själva.

Hur ser du på hår?

Det är något man alltid kan förändra på så många sätt. En frisyr är så mycket mer än bara en frisyr, det gör helheten.

Har du medverkat i frisörtävlingar / andra meriterande erfarenheter?

Jag var med i skol-SM två år i rad, 2014 och 2015. När jag tog studenten fick jag även ett diplom för ”Mest utvecklande elev” och ett stipendium från GHD för ”Flitig träning/färdighet i tävling”

Varför har du valt att arbeta på Victor Noblesse? 

Det är för att jag vill utvecklas med andra personer som vill samma sak. Jag vill få inspiration av folk som är runt omkring mig och som brinner för yrket lika mycket som jag gör. Redan när jag började som frisör hade jag förhoppningar om att en dag få jobba här. Det var den salongen jag hörde folk prata om ”får man foten in där, då har man lyckats”.